inaktivitet

Den här veckan har jag inte gjort någonting. Känner mig helt lost. Dags att sätta fart nu.

Jo en sak har jag gjort. Ändrat så det står speak to me only with your eyes istället för speaktomeonlywithyoureyes. Är det inte sagolikt vackert?

sunday always comes too late

Så här kommer de äntligen, mina bilder. Jag har under dagen varit i mörkrummet och framkallat lite bilder. Sedan åkte jag vidare till LinZet och scannade in dem. Thank GOD för LinZet. Det var inte bara kul att få bilderna inscannade, det var även trevligt att träffa krabaten (haha det låter som hon är miniliten). Tack för det LinZet. Kärlek.




Första bilden togs i björkskogen igår. Andra bilden på min bakgård. Tredje bilden är fotad utanför min dörr. Fjärde bilden tagen på allmänningen nedanför mitt hus, mot vattnet. Femte bilden är tagen på torget. Sista bilden tagen i studion på skolan.

björkskog

Igår satt jag med mitt projektarbete hela kvällen. Valde ut bilder jag skulle analysera, läste lite ur boken om bildseende, började analysera. Jag skrev även klart min projektplan - som inte tidigare varit fullständig. Skrev dessutom om min idéskiss.

Ikväll har jag fortsatt analysera bilder, så de bilder jag valt ut är nu analyserade. Jag känner mig sönderanalyserad.

Analys, Analys, Analys.

Men det känns bra i alla fall. Att vara färdig med allt. Eller... Färdig med bakgrunden i alla fall. Nästas veckas projekt blir att börja med bildidéer.

Idag har jag varit kreativ också, klev upp tidigt för att fota i björkskogen. Både analogt och digitalt. Imorgon framkallas bilderna. Spännande!

Nä, nu har dansbandet NIZEGUYS spelat Tre Gringos. Magnus Carlsson dissar Willie Crafoord, men jag gillar den låten. det gör jag. Fast... Det är bäst att jag drar mig härifrån, så jag slipper sitta bredvid min pappa som ser på dansbandskampen.

Så, tack och hej, leverpastej!

scanning (och grattis linnéa)

Vår scanner på skolan är guds gåva till mänskligheten! (obs detta är ett skämt)



Hur som helst ska LZ rädda mig på söndag. Då kommer finare scanningar upp.

framkallning

Idag har jag gjort bilder på F'labb. Imorgon ska jag försöka scanna in dem. Good luck Isa!

ljusmätare

Imorgon ska jag till F'labb jättemegatidigt. Typ sådär vid halv tolv. Herreguuuuud!

I torsdags lånade jag tre fotoböcker (varav två är Annie Leibovitz) på skolbiblioteket och fick gammalt fotopapper av skolan. Det var jättetungt kan jag tala om. Jag fick träningsvärk.

Imorgon ska jag till morfar, det är ju trots allt farsdag. Han har en ljusmätare av prima kvalitet har jag fått veta. Spännande!

Så imorgon: F'labb, Ljusmätare (framförallt gott sällskap) och Fotoböcker. Bra planerat.

valet

Min rubrik syftar inte på det amerikanska valet utan på valet av bilder. Helt sjukt. Jag har markerat varannan sida och förstår inte hur det ska gå till att reducera det antalet! Ojojoj, vilket arbete jag har framför mig bara med detta! Jag får lov att analysera vilka bilder som är viktiga före jag ens börja själva analysen. Vilka bilder jag tycker är mest intressanta. Vilka som kan sållas bort då de är för lika varandra och så vidare.


American Music     Women                                
Utställningsaffisch    Boken 
                                  

Jag tror att jag egentligen inte skulle behöva låna de andra Annie Leibovitz-böckerna. Men jag tänker göra det ändå, bara för att se hur hon arbetat med de projekten. För att få den andra sidan av henne också. Det är faktiskt risk för enformighet i den här boken. Eller mer att jag inte kan snappa upp lika mycket som om jag väljer att använda de andra böckerna också. Imorgon ska alltså Women och American Music lånas. Måtte jag komma ihåg detta!

Dags för mig att sova,
det ska bli gött vill jag lova!

skolbibliotek och work shops

Jag ska sätta mig ner med Annie nu. Välja ut några bilder som ska analyseras och sånt där. Under min månlampa ska vi sitta, jag och Annie.

Imorgon ska jag låna de andra Annie-böckerna på skolbiblioteket. Det kommer bli jättetungt. Vi kommer i alla fall ha superkul tillsammans. Jag, Annie och en bildanalysbok.

Imorgon ska vi ha foto-work shops på skolan: Ljussättning. Det blir askalas! Jag är faktiskt hur taggad som helst.

Över och ut.

bildanalys

Min bildanalysbok var inte riktigt vad jag tänkt mig. Jag måste fortsätta leta!

umeå stadsbibliotek

Nu har jag tagit tag i mitt projektarbete. I alla fall tagit ett stort steg i rätt riktning. Jag beställde en bok om bildanalysering, som så passande heter just Bildanalys, på stadsbiblioteket.

Jag hämtade ut boken idag och jag känner mig helt fantastiskt effektiv.

Konversation hemma vid köksbordet mellan mig och min kära mor alldeles nyss:
-Så himla roligt det här kommer bli!
-Vadå?
-Bildanalysering!
-Hur kul kan det vara?

Mamma har fel. Jag menar: Det kommer inte bli tråkigt. Jag tycker sånt här är intressant.

RSS 2.0