ny bakgrundsbild

Jag klarade inte av bilden i förra inlägget. Den tog helt enkelt för mycket på krafterna. En dag kanske jag orkar med att ha den där hela tiden. Nu lever den bara i mitt huvud.

Jag bytte rätt och slätt till en av Annies andra bilder. Detta blev alltså dagens andra val:


bakgrundsbild

Jag sitter på skolan och försöker komma igång med nått. Det är väl det man ska göra på PA100tiden? Ja, jo eller hur. Jag bytte i alla fall precis bakgrundsbild. Det här är mitt val av bild:



Den får mig att må illa. Men lika bra är det, för den är Annies och det  är ju ett steg i rätt riktning!

life through a lens

Jag sitter utanför fotosalen i en blå soffa och väntar. Väntar på att mattelektionen ska börja. Jag har fyra klasskamrater runt omkring mig. Alla fyra sover sött, eller är på väg att somna. De låter sådär som man gör precis innan man somnar, ibland snarkar någon till och ibland får man en spark i ryggen. Inte illa alls. Det enda som lyser här inne är min skärm och min datalampa. Helmysigt!

Jag har klurat lite i flash och dreamweaver och är ganska färdig med hemsidan. Det enda som fattas är... Bilder! Ja, jag måste styra upp det här nu känner jag. Därför sitter jag och googlar om Annie. Det finns en massa fina saker om min vän Annie. Jag läser om hennes liv på Wikipedia också, fast... Hur var det nu med Wikipedia? Vi skulle inte alltid tro att allt som står där är sant, eller hur?


Annie herself.

Nu ska jag fortsätta läsa om min vän, kanske klura på några bildidéer, vem vet.

Pic out.

lachapelle och sånt

I Vännäs har vi hemskt roligt, Anneli, Erik och jag. Anneli och jag har åtminstone kul. Okej, jag har kul i alla fall! Jag kan inte uttala mig om mina kurskamraters känslor inför dessa söndagseftermiddagar. Men det är kul och jag tror att det  här kommer bli ett fantastiskt projektarbete. Om jag bara kommer igång någon gång.

På tal om det så frågade Nicolina mig vem som skulle vilja läsa en blogg om mitt projektarbete. Då hade jag inget svar, för jag kunde som inte komma på någon som skulle vara intresserad av det. Men nu Nicolina har jag kanske ett litet svar: min morfar tycker nog det här är ganska kul. Min Stalker tycker nog det är ganska kul också. Se där! Två stycken som läser, det räcker ju gott och väl. Fast sen tänkte jag att de som faktiskt tycker det här är lite kul. Inriktningen på mitt projektarbete vill säga.

Snart kommer min blogg dessutom bli lite roligare. Med bilder och sånt, på söndag ska vi nämligen börja göra förstoringar. Det blir askalas!

I veckan har jag sett en tysk dokumentär om David Lachapelle som var ascool. Alltså, han verkade helskön i den här dokumentären. I våras såg jag en där han mest verkade dryg och äcklig. Jag tycker fortfarande inte att hans bilder är så tilltalande. Men det är häftigt att han gör det. Vad man än tycker om hans motivval så är hans bilder faktiskt hur coola som helst.

Anyhow, häromdagen diskuterade (fel ordval, kommunicerade är nog mer rätt) jag med mina fotolärare angående S/V-foto. Naturligtvis var för sig för att få deras egna synpunkter angående det. Jag kollade i några fotoböcker som finns i fotosalen också. Efter den lektionen kände jag mig... Nästan som om jag blivit upplyst! Som att inspirationen äntligen kommit till mig och jag känner mig huuur taggad som helst på det här. Jag har även (kanske) bestämt mig för att min fotoportfolio ska ha S/V-foto som tema. Det känns samtidigt som att jag vill utveckla mitt färgfotande också. Så vi ser hur det blir med det.

Jag ska utnyttja att min syster är hemma från Hemse i helgen maximalt. Ikväll styr vi studio och det blir nog kul! (Kanonkul till och med.)

Om man vill så lär man sig någonting nytt varje dag, här och var, nu och då. Kanske hela tiden. Det gäller att ta vara på det man får vara med om. Konsten att vara där.

e.p. as t.b.

Jag har sett en bra film ikväll (både som inspiration och för att please myself liksom).

Eller, jag har sett en halv bra film.

Eller okej, jag har sett en halvtimma av en bra film. En sjukt jobbig film. Men bra! Filmen är helt enkelt hittills en sjukt bra (och jobbig) film. Jag förväntar mig ett fint slut.

sandro och femtioårskalas coming up

Min mor tycker förmodligen att detta är någonting jag inte borde göra just nu. All energi bör läggas på sådant som är viktigt inför den stora dagen. Vilket betyder städning, matlagning och ännu mer städning. Jag skulle dock påstå att jag har all rätt att sitta här och skriva. Det är läxa, eller hur? (Nja, kanske inte, men vi kan ju låtsas. Mamma läser aldrig paranteser.)

Det här blir min andra vecka på Sandro och allt fungerar bra. Förra veckan fick lida av körlektioner, mes-möten, teoriprov och uppkörning. Vilket denna vecka inte på något vis kommer fläckas ner utav. Jag ska vara en fin och duktig praktikant hela veckan.

Jag tog dock extra lång lunch idag för att kunna fota lite inför f'labb på söndag. Det visade sig att jag inte alls var särskilt taggad på det just då. Istället blev en liten vän väldigt taggad på bussen hem. Han ville jättegärna vara med och det känns askalas nu för vi har tagit slut på åtminstone en rulle. Vi är bäst helt enkelt.

Hur som helst trivs jag på min praktikplats och skulle gärna stanna längre. Jag har bland annat pimpat skyltfönstrena och fotat Sara. Hon blev jättesöt! Den fulaste bilden (enligt dagens modell) ska jag behålla själv. Tids nog ska du få de andra Sara.

Ta hand om er,
I.

RSS 2.0